Γιώργος Δημητρόπουλος - Αγάθη | Επίσημη Ιστοσελίδα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

bio1Ο Γιώργος Δημητρόπουλος γεννήθηκε και μεγάλωσε σε ένα ορεινό και απομακρυσμένο χωριό της Ευρυτανίας, τα Κέδρα. Βγαλμένος μέσα από τα σπλάχνα της ακραιφνούς αυτής περιοχής, γαλουχήθηκε με μουσικά δημοτικά ακούσματα από την τρυφερή του ακόμα ηλικία.

Έχοντας το χάρισμα της φύσης, πραγματοποιεί το όνειρό του αποκτώντας κλαρίνο μετά από αρκετές δυσκολίες, μαθητής τότε της Β' Λυκείου.

Το 1983 στο πανηγύρι του χωριού του γνώρισε την Έφη Θώδη που τραγούδησε μαζί του.

Από εκείνη τη στιγμή αρχίζει μια συνεργασία μαζί της, με πολλές εμφανίσεις σ' ολόκληρη την Ελλάδα και το εξωτερικό και μεγάλες επιτυχίες, η οποία κράτησε σχεδόν 20 χρόνια, μέχρι δηλαδή το καλοκαίρι του 2003.

Το 1985 ο Γιώργος Δημητρόπουλος κάνει τη δική του επανάσταση στο κλαρίνο, παρουσιάζοντας ένα τελείως πρωτόγνωρο άκουσμα με ιδιαίτερη χροιά και ύφος, με μεγάλη έκταση συχνοτήτων και κυρίως ρυθμικό παίξιμο, ανατρέποντας το ήδη υπάρχον κατεστημένο με τους αργούς ρυθμούς και τους οξείς ήχους. Το χαρακτηριστικό αυτό παίξιμο με τις συνεχόμενες αλλαγές οκτάδων, τα ποτ πουρί των τραγουδιών, τα ηχομόρια της βυζαντινής μουσικής, τις αξίες των ρυθμών και ιδιαίτερα τον όγκο με τη διαφορετική μελωδία του κλαρίνου, φέρνουν τον Γιώργο Δημητρόπουλο στην κορυφή.

Ύστερα από μια μεγάλη πορεία και πολλούς επιτυχημένους δίσκους στην εταιρία "ΦΟΙΝΙΞ", η μια επιτυχία διαδέχεται την άλλη με την Έφη Θώδη, αποκτώντας τον τίτλο "Το Χρυσό Κλαρίνο".

Το 2003 συνεργάζεται με την Αγάθη. Μια νέα, γλυκιά παρουσία με μεγάλη ευγένεια φωνής και θαυμάσια ερμηνεία ακολουθεί το διακριτικό ρυθμό του Γιώργου Δημητρόπουλου, αντικαθιστώντας την παλιά παρτενέρ του και δημιουργώντας ένα ανεπανάληπτο χορευτικό δίδυμο.

Αυτός είναι ο Γιώργος Δημητρόπουλος, ένας δυναμικός και δημιουργικός άνθρωπος με σπάνιο ταλέντο, που δύσκολα χαρίζει η φύση. Ένας μουσικός που ξεκίνησε από το μηδέν χωρίς να στηριχτεί σε καμία μουσική κληρονομιά, χωρίς να παρακολουθήσει μαθήματα σε Ωδείο, χωρίς να εξασκηθεί στο πλευρό κάποιου πρακτικού, αλλά ένας αυτοδίδακτος κλαρινίστας, που άλλαξε το ηχόχρωμα, το ρυθμό, τη μελωδία και που έφτασε στην κορυφή, κατορθώνοντας να ξεχωρίσει, εκμεταλλευόμενος στο μέγιστο τις δυνατότητες του οργάνου του.

bio2


Η Αγάθη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Τελείωσε το Λύκειο στο Μαρούσι και έδωσε εξετάσεις στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, όπου και πήρε το πτυχίο της ως  νηπιαγωγός. Μιλάει δύο ξένες γλώσσες, Αγγλικά και Γαλλικά, είναι παντρεμένη και μητέρα τριών παιδιών. Ασχολήθηκε με το πιάνο για 6 χρόνια, έκανε σολφέζ, θεωρία της μουσικής, φωνητική και ορθοφωνία. Παίζει κιθάρα και ακούει όλα τα είδη μουσικής.

Δεν φανταζόταν ότι θα μπορούσε να ασχοληθεί με τη μουσική επαγγελματικά. Η συνάντησή της όμως με τον Γιώργο Δημητρόπουλο ήταν καθοριστική. Κάνοντας αρκετές εμφανίσεις στην TV και πολλές επιτυχημένες συναυλίες, κατορθώνουν να είναι περιζήτητοι σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Με το χορευτικό τους πρόγραμμα, παρουσιάζοντας μια μεγάλη ποικιλία δημοτικών, λαϊκών και νησιώτικων τραγουδιών, ξεσηκώνουν τον κόσμο και ιδιαίτερα τη νεολαία. Το δίδυμο Γιώργου Δημητρόπουλου - Αγάθης αποτελεί εγγύηση για διάφορες εκδηλώσεις δήμων και συλλόγων.


Επιτυχημένα τους CD που ήδη κυκλοφορούν στην αγορα:

 • "Φως στην παράδοση" (Σόλο κλαρίνο) - εταιρία ΦΟΙΝΙΞ 1997
 • "Χρυσό Κλαρίνο και Τραγούδι" - εταιρία ΦΟΙΝΙΞ 2002
 • "Με καίει και φλογίζομαι" - εταιρία ΦΟΙΝΙΞ 2003
 • "Ξεφάντωμα στη Λάμψη" - εταιρία ΦΟΙΝΙΞ 2004
 • "Γλύκα Γλύκα" - εταιρία NEXT RECORDS 2005
 • "Πανάθεμά σε έρωτα" - εταιρία NEXT RECORDS 2005
 • "Η αγάπη είναι καρφίτσα" - διπλό CD NEXT RECORDS 2005
 • "Του έρωτα τ'αγκάθι" (για γλέντι και χορό) - διπλό CD NEXT RECORDS 2006
 • "Τα ματάκια σου τα μπλε" (Καπνά) - εταιρία NEXT RECORDS 2008
 • "Σ' αυτόν θα μείνω" - εταιρία NEXT RECORDS 2012
 • "Εσένα ψάχνω απ' τα 16 μου" - εταιρία CRONOS MUSIC 2015
 • "Κυριακή στο Καρπενήσι" - εταιρία GENERAL MUSIC 2018